Zsebkönyv a zsidónegyedről – fiataloknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A fiataloknak szóló kiadvány a pesti zsidónegyedről a Zachor Alapítvány gondozásában jelent meg.

Zsebkönyv a zsidónegyedről, fiataloknak

Az ismeretterjesztő és oktatási anyagként, valamint útikönyvként is használható kiadványt fiatalok írták fiataloknak. A könyvet a Zachor Alapítvány önkéntes diákvezetői szerkesztették, ők készítették a fotókat, még a grafika és az angol fordítás is ifjú szakemberek munkája.

A Zachor Alapítvány önkéntesei évek óta vezetnek történelmi sétákat diákcsoportoknak a zsidónegyedben, megismertetve a fiatalokat a zsidó vallás és hagyomány alapjaival, a negyed történelmével és építészetével, a virágkorral és a gettó idejének szörnyű korszakával.

A sétákon szerzett tapasztalatok alapján készült el a kiadvány, mely a városrész jelenének pezsgő sokszínűségét is bemutatja, sőt rövid zsidó szótárt is tartalmaz.

Csipetnyi történelem, társadalomtörténet,  kortárs kultúra – a szecessziótól a romkocsmákig – mindez a tudást, a tájékozottságot és az előítélet-mentességre nevelést szolgálja.

A könyv a boltokba kerülés előtt, elsőként a Múzeumok Éjszakáján lesz kapható  a Zachor Alapítvány standján (VII. Wesselényi u. 7.)

Az angol nyelvű változat Jewnior Guidebook címen jelenik meg hamarosan.

[popup][/popup]