Zelenszkij beszéde előtt: Oroszország izraeli nagykövete sürgős találkozót kért a Kneszet elnökétől

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az orosz kormányt aggasztja, hogy a tervek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jövő héten ZOOM-on keresztül szól majd a Kneszet tagjaihoz, közölte kedd este az ujkelet.live a Walla hírportál nyomán.

Volodimir Zelenszkij

Egy vezető izraeli forrás kedden megjegyezte, hogy Anatolij Viktorov, Oroszország izraeli nagykövete sürgős találkozót kért Miki Levi Kneszet-elnöktől, hogy megvitassák a kérdést. A találkozóra szerdán kerül sor. Az izraeli forrás úgy véli, hogy a találkozó célja, hogy Viktorov kifejezze Oroszország tiltakozását a tervezett beszéd ellen. Az egyik forgatókönyv, amitől Izrael tart, az, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök is kérni fogja, hogy felszólalhasson a Kneszet-tagjai előtt.

A Kneszet elnöke azt javasolta az ukrán nagykövetnek, hogy a beszédre vasárnap 18 órakor kerüljön sor, és a nagykövet még nem adott végleges választ. Levi kedden koordinációs értekezletet tartott a frakcióvezetőkkel, hogy a lehető legtöbb Kneszet-tag vegyen részt Zelenszkij felszólalásán.

A Kneszet elnöke kedd délelőtt találkozott Ukrajna izraeli nagykövetével, Jevgen Kornicsukkal, és megállapodott vele, hogy Zelenszkij a jövő héten ZOOM-on keresztül felszólal a Kneszet tagjai előtt.

A beszédet a médiában is közvetítik majd, és online is megtekinthető lesz. Minderre azt követően került sor, hogy Levi nem hagyta jóvá Zelenszkij beszédét a plénumban, arra hivatkozva, hogy a Kneszet szünetre ment és felújítási munkálatokra kerül sor.

Teljes cikk

[popup][/popup]