Zavargások Los Angelesben: Kóser boltokat fosztottak ki, zsinagógákat rongáltak meg

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Los Angeles belvárosában számos kóser üzletet és két zsinagógát is támadás ért.

Miközben Minneapolisban, ahol George Floyd a rendőri fellépés áldozata lett, alábbhagyott a tüntetések heve, más nagyvárosokban, köztük a New Yorkban, Buffalóban vagy a kaliforniai Los Angelesben változatlan hevességgel folytatódtak az erőszakos megmozdulások. Buffalóban rendőröknek hajtott egy gépkocsi, a vezetőjét és utasát letartóztatták. Los Angelesben továbbra is üzleteket törtek fel és raboltak ki, valamint autókat gyújtottak fel.

Több déli városban, így például az alabamai Birminghamben konföderációs emlékműveket támadtak meg a tüntetők. A konföderáció az amerikai polgárháború idején (1861-1865) a déli, rabszolgatartó államok szövetsége volt, amely az északi, unionista seregekkel állt szemben.

William Barr igazságügyi miniszter hétfőn este elrendelte a szövetségi büntetés-végrehajtási intézetek igazgatóságának, hogy börtönlázadás elhárítására felkészült, speciális egységeket rendeljen Miamiba és Washingtonba. A tárca szóvivője bejelentette, hogy minden rendelkezésre álló rendfenntartó erőt mozgósítottak, biztosítandó a rendet a szövetségi fővárosban. Washingtonban meghosszabbították a kijárási tilalmat.

Közel 400 tüntetőt tartóztattak le Los Angeles-ben, mivel a tüntetések folytatódtak George Floyd meggyilkolása után Minneapolisban.

Szombatról vasárnapra virradóra Los Angeles belvárosában számos kóser üzletet kifosztottak és több zsinagógát megrongáltak.

No Title

No Description

MTI/Szombat

 

[popup][/popup]