Vélhetően rokonai lőtték agyon a 18 éves arab lányt szexuális irányultsága miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A tizennyolc éves Szarit Ahmadot pénteken agyonlőtték Jarka észak-izraeli drúz falu bejáratánál, közölte a rendőrség. A Magen David Adom mentőszolgálat szerint Ahmad az utcán feküdt, felsőtestén több lőtt sebbel. A nahariai Galileai Egészségügyi Központba vitték, ahol később halottnak nyilvánították.

Forrás Twitter

Ahmad, aki a lövöldözés helyszínétől pár kilométerre lévő Kiszra-Szumei közösség lakosa, halálos fenyegetést kapott családtagjaitól, feltehetően szexuális irányultsága miatt, és néhány hónapig egy menhelyen tartózkodott, hivatkozott a média rendőrségi forrásokra – írja az ujkelet.live.

Az akkói Békebíróság korábban három és négy hónapos börtönbüntetésre ítélte két rokonát a fenyegetésekért.

Miután megkezdték büntetésük letöltését, Ahmadot egy lánymenhelyen helyezték el, és a rendőrség és a jóléti szolgálatok közvetítésével megbékélési folyamatot kezdeményezett a családjával. A folyamat végeztével, Ahmad visszatért családjához, de hamarosan ismét panaszkodott, hogy fenyegetésekkel szembesül.

Ennek eredményeként a jóléti szolgálatok egy éjszaka elvitték Ahmadot otthonából egy menhelyre, mert aggódtak a biztonságáért.

A jóléti minisztérium egyik forrása szerint a lányt fokozottan veszélyeztetett esetnek minősítették, ezért minden alkalommal, amikor elhagyta az intézményt, értesítették a rendőrséget, és rendőri kíséretet kapott amikor orvosi ellátásra ment.

Miután Ahmad rájött, hogy a családjával a megbékélés kudarcot vallott, úgy döntött, elhagyja a menhelyet, és nővéréhez költözött egy másik faluba. A rendőrség, a jóléti szolgálatok és a menhely személyzete hiába kérte Ahmadot, hogy maradjon, ő visszautasította, mondta a forrás.

Ahmad a múlt hónapban ismét panaszt tett a rendőrségen – két rokona szabadon bocsátása óta először –, hogy veszélyben érzi magát, és kérte, hogy helyezzék vissza a menhelyre. Miután azonban megérkezett a menhelyre, állítólag megbánta döntését, és közölte velük, hogy visszatér a nővéréhez.

,,Azóta nem akart kapcsolatba kerülni a rendőrséggel” – mondta egy rendőrségi forrás.

Teljes cikk

[popup][/popup]