Választások Izraelben és az IKI-ben

Írta: VÉGH ROLAND/kitekintő.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Kalpi_israel_18

Január 22-én sok szeretettel várja az érdeklődőket az Izraeli Kulturális Intézet az izraeli előrehozott választások alkalmából rendezett eredményváróján. A rendezvényen lesznek kerekasztal-beszélgetések, szakértők elemzik az izraeli kampányfilmeket, valamint az izraeli televízió csatornákon keresztül az eredmények alakulása folyamatosan nyomon követhető lesz.

Az est Csepregi Zsolt az IKI irodavezetőjének előadásával kezdődik Izrael politikai és választási rendszeréről, majd Büchler András, Izrael Állam Nagykövetségének volt sajtótitkára elemzi a 2013-as kampány videóit. A program egy eredményváró kerekasztal beszélgetéssel folytatódik, amelyet Seres László, újságíró moderál, részt vesz dr. Csicsmann László, Közel-Kelet szakértő; Zsolt Melinda, a TASZ Kommunikációs vezetője, az index.hu politika rovatának Izrael-felelőse, valamint telefonon bejelentkezik Szentgyörgyi Zoltán, Magyarország izraeli nagykövete.

Az este során a résztvevők a Monopolity társasjáték segítségével még többet megtudhatnak az izraeli belpolitikáról, emellett lesznek IKI-s választások is, melyen izraeli pártokra lehet szavazni, és amelynek eredményeit még aznap este kihirdetik.

Az este részletes programja itt érhető el.

[popup][/popup]