Utcai lefejezés Spanyolországban?

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nyilvános helyen akart lefejezni egy embert az a spanyolországi iszlamista terrorsejt, amelynek tagjait a héten vették őrizetbe a hatóságok Katalóniában

barcelona

Barcelona – itt akartak utcai lefejezést végrehajtani

 

Ezt közölte a madridi államügyészség pénteken az MTI szerint. Az ügyészség szerint lehallgatott telefonbeszélgetések alapján a szélsőségesek azt tervezték, hogy elrabolnak egy embert, és véletlenszerűen kiválasztott áldozatukat az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet módszeréhez hasonlóan sárga kezeslábasba öltöztetik, majd a nyílt utcán lefejezik, akciójukat pedig videóra veszik.

A csoport egy barcelonai zsidó könyvesbolt megtámadását is tervezte, valamint el akart rabolni egy katalóniai bankvezért, és a váltságdíjból akarta finanszírozni terrorcselekményeit. Emellett a csoport azon mesterkedett, hogy fiatal harcosokat toborozzon az IÁ-nak Katalóniában. A magát “Iszlám Testvériség a Dzsihád Hirdetéséért” néven nevező szélsőséges csoport tagjait – tíz férfit és egy nőt – szerdán vették őrizetbe a hatóságok egy terrorellenes akcióban.

Barcelona térségében és Tarragona tartomány több településén tartottak házkutatásokat, gránátokat, lőfegyvereket, késeket és pokolgépek előállításához szükséges anyagokat foglaltak le. A rendőrség közölte, az őrizetbe vettekkel szemben “a terrorista dzsihadizmussal, különösen az Iszlám Állammal összefüggésbe hozható különböző bűncselekmények” gyanúja merült fel.

[popup][/popup]