Újabb terror léggömbök érkeznek Gázából

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A csütörtöki megtorlócsapás ellenére szombaton újabb terror léggömbök érkeztek Gázából Izraelbe.

Terror léggömbök Nir Oz kibuc mellett 2020. augusztus 8. Fotó: Eskol Regionális Tanács

Az Eskol Regionális Tanács szerint Gázából küldött robbanóeszközt szállító léggömbök landoltak Nir Oz kibuc mellett, egy mezőgazdasági területen.

Rendőrségi tűzszerészeket vezényeltek a helyszínre, akik hatástalanították a gránátszerű eszközt. Sérülés nem történt.

„Az incidenst követően ismét hangsúlyozni szeretnénk: gyanús tárgy észlelése esetében, el kell hagyni a helyszínt, nem szabad megérinteni semmit, és azonnal jelenteni kell a biztonsági személyzetnek” – olvasható a Tanács nyilatkozatában.

Az izraeli hadsereg csütörtök éjszaka megtorlócsapást mért a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet egyik pozíciójára, válaszul a korábban, a nap folyamán átreptetett számos tűz- és robbanásveszélyes léggömbért.

„Röviddel ezelőtt az Izraeli Védelmi Erők vadászgépe és drónja a Hamász terrorszervezet földalatti infrastruktúráját támadta a Gázai övezet északi részén. A támadást a Gázai övezet területéről izraeli területre küldött tűzveszélyes léggömbökre válaszul hajtották végre” – közölte a hadsereg Twitteren.

A megtorlócsapást követően Beni Gantz védelmi miniszter (Kék-Fehér) Twitteren figyelmeztette a gázai terrorszervezeteket.

Teljes cikk

[popup][/popup]