Újabb antiszemita támadások Franciaországban

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

A member of the French GIPN intervention police forces secures a neighbourhood in Corcy, northeast of Paris January 8, 2015. French anti-terrorism police converged on an area northeast of Paris on Thursday after two brothers suspected of being behind an attack on the satirical newspaper Charlie Hebdo were spotted at a petrol station in Villers-Cotterets in the region. France's prime minister said on Thursday he feared the Islamist militants who killed 12 people could strike again as a manhunt for two men widened across the country.   REUTERS/Christian Hartmann   (FRANCE - Tags: CRIME LAW MILITARY)ATTENTION EDITORS FRENCH LAW REQUIRES THAT VEHICLE REGISTRATION PLATES ARE MASKED IN PUBLICATIONS WITHIN FRANCE - RTR4KM24

Folyamatosan növekszik a zsidók elleni támadások száma Franciaországban, ezúttal egy fiatal nőt és egy 16 éves fiút támadtak meg Párizsban és annak környékén. A zsidó nőnek azt üvöltötték: „Hitler félmunkát végzett!”

Antiszemita támadás ért egy zsidó nőt és gyermekét Párizs közelében. Az eset az utcán történt Sarcelles-ben, a francia főváros egyik elővárosában, ahol 60 ezer zsidó él muzulmán bevándorlók közelében.

A nő könnyebb sérüléseket szenvedett, mert három Afrikából származó nő bántalmazta miután szóvá tette, hogy az egyikük gyereke labdával dobta meg a kislányát – írja a jpost.com.

A szemtanuk szerint a fiú anyja nem csak bántalmazta az asszonyt, hanem azt is kiabálta: „Hitler félmunkát végzett!” és, hogy a zsidók egy „mocsokos faj”. A társaságához tartozó másik nő még bíztatta is, hogy üsse tovább áldozatát. A kiérkező rendőröknél az asszony feljelentést tett, néhány napig kórházban ápolják.

Nem sokkal korábban egy másik atrocitás is történt Párizs központjában: négy ismeretlen férfi bántalmazott egy fiút, aki kipát viselt, majd pedig kifosztották. Az elkövetők 17-20 év körüli arab fiatalok voltak. Egy ázsiai nő sietett a segítségére, megfenyegette őket, hogy hívja a rendőrséget. A fiú szeme annyira megsérült, hogy azonnal meg kellett műteni.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]