Trump szerint jók az esélyek a közel-keleti békére – Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta az izraeli miniszterelnököt

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Donald Trump amerikai elnök szerint “nagyon jó az esély” a közel-keleti béke megteremtésére. Trump szerint a palesztinok visszatérnének a békefolyamatról folytatandó tárgyalásokhoz.

Netanjahu izrael miniszterelnököt és feleségét a Fehér Házban Trump, amerikai elnök és felesége fogadta.

Az amerikai elnök a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel a Fehér Házban hétfőn tartott megbeszélések előtt fogalmazott így újságíróknak.

A Fehér Ház Ovális Irodájában az izraeli kormányfő elismerően szólt arról, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezik Tel-Avivből Jeruzsálembe. Erre a döntésre “népünk örökkön emlékezni fog” – fogalmazott Netanjahu.

Trump elmondta, hogy fontolgatja jelenlétét a követség ünnepélyes megnyitóján, amely májusban várható. “Ha tehetem, elmegyek” – mondta újságírói kérdésre válaszolva.

Az újságírókkal tartott rövid beszélgetésen Donald Trump utalt arra, hogy szerinte “nagyon jó az esély ” a közel-keleti béke megteremtésére, ugyanakkor úgy vélte, hogy hogy ez a békemegállapodás “a lehető legnehezebb” lesz. “Nagyon keményen dolgozunk, és nagyon jó  az esély” – tette hozzá.

Benjamin Netanjahu azt hangoztatta, hogy a Közel-Keleten a legnagyobb kihívást Irán jelent. “Iránt meg kell állítani”, mert szerinte Teherán “nem adta fel nukleáris ambícióit” – fogalmazott.

Az izraeli kormányfő az amerikai fővárosban részt vesz és beszédet mond az egyik legnagyobb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai Izrael Közpolitikai Tanács (AIPAC) szokásos évi konferenciáján.

Címkék:Benjamin Netanjáhu, Donald Trump, Izrael, Jeruzsálem, USA, Washington

[popup][/popup]