Trump: Al Bagdadi helyettese is halott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 “Az imént erősítették meg a hírt, hogy Abu Bakr al-Bagdadi első számú helyettesével amerikai katonák végeztek” – írta Twitter-bejegyzésében Trump, hozzáfűzve, hogy nagy valószínűséggel ez a férfi vette volna át al-Bagdadi helyét a terrorszervezet élén. “Most ő is halott” – szögezte le az elnök.

Trump nem nevezte meg a likvidált terroristát, és a Fehér Ház sem pontosította, hogy kiről lehet szó. A CBS televízió kommentátora arra emlékeztetett, hogy egy külügyi tisztségviselő hétfőn azt jelentette be, hogy vasárnap végeztek Abu al-Haszán al-Muhadzsirral, az Iszlám Állam szóvivőjével. Más elemzők szerint a tunéziai Abu Otman et-Tunsziról, vagy a szaúdi Abu Szaleh ed-Dzsuzraviról, vagy más néven Haddzs Abdalláh-ról lehet szó.

Abu al-Haszán al-Muhadzsir (Forrás: youtube)

Abu Bakr al-Bagdadival vasárnapra virradóan végeztek amerikai katonák Szíria Idlíb tartományában. Az amerikaiak birtokában lévő DNS-minták alapján 15 percen belül azonosították. Nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők hétfőn este azt közölték: al-Bagdadi földi maradványait a tengerbe szórták.

MTI

Címkék:Abu al-Haszán al-Muhadzsir

[popup][/popup]