További alagutak után kutatnak Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg újabb, a Hamász palesztin iszlamista szervezet építette alagutakat keres a Gázai övezetben – jelentette a Walla hírportál katonai beszámolókra hivatkozva kedden.

A két napja felfedezett legnagyobb alagút Gázában

A közlések szerint a hadsereg tovább mélyíti szárazföldi hadműveletét a Hamász ellenőrizte Gázai övezet déli részén, ahol információi szerint jelentős föld alatti alagútrendszerek vannak, melyekben a palesztin szélsőséges szervezet október 7-i terrortámadását megszervező vezetők is bujkálnak. Úgy értesültek, hogy ott rejtőzködhet a Hamász gázai főnöke, Haníje Szinuár is, és túszokat is találhatnak a járatrendszer feltárásával az izraeli katonák, ahogy az övezet északi részén történt.

A katonai közlések szerint fokozatosan újabb területekre terjed ki a szárazföldi manőver a Gázai övezet déli részén, megpróbálják elfoglalni a Hamász ottani katonai irányítóközpontjait.

Az izraeli hadsereg továbbra is osztogat szórólapokat is, melyeken felszólítják a palesztinokat, hogy költözzenek a harcok idejére Hán-Júnisztól nyugatra és délre, hogy megelőzzék és minimalizálják a civilek bántódását.

Az övezet déli részéről származó videofelvételek hatalmas pusztítást mutatnak az ott feltárt középkori, mameluk kori építészeti maradványokban, Hán-Júnisz jelentős turisztikai látványosságában.

Az izraeli hadsereg kedd reggel nyilvánosságra hozta egy 31 és egy 24 éves katona nevét, akik hétfőn elestek a Gázai övezet északi részén folyó harcokban. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]