Titkos hangfelvétellel bukott le a parlament jobbikos alelnöke

Írta: hir24.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Sneider szerint a „cukikampány” csak a felszín, ő szíve szerint a Betyársereggel harcolna. Orbán anyját nemes egyszerűséggel lecigányozta a politikus.

sneider jobbikA Vigyázó blog tette közzé azt a hangfelvételt, amin Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a szélsőséges, bűnözőkből álló Betyársereghez fűződő viszonyáról beszél, valamint arról, hogy a párt csak színleli a visszafogott kommunikációt, hogy ne riassza el a szavazókat, de a felszín alatt a rasszista szervezethez húznak.

Sneider Tamás 2014 őszén látogatott Szekszárdra, ahol helyi Jobbik-aktivistákkal és a Betyársereg tagjaival beszélgetett, amiről hangfelvétel készült. A parlament alelnökét egyebek mellett arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy személyi titkára, Dér Zsolt áttért a muszlim hitre. Sneider azt mondta: ez őt nem zavarja. „Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga. Sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át” – mondta.

Dér délszláv háborús veterán, emellett a Betyársereg tagja. A törvényen kívüli rasszista szervezet börtönviselt vezetője, Tyirityán Zsolt úgy mutatta be a szervezet tagjainak, hogy azért vett részt a háborúban, mert „gyilkolni akart és ezért is megérdemel egy tapsot” – erre a Betyársereg tagjai megtapsolták.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]