Tévedésből lőttek egymásra izraeli és palesztin biztonságiak

Írta: Szombat / ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az izraeli csapatok kedd reggel tűzharcba keveredtek a palesztin biztonsági erőkkel a Palesztin Hatóság irányítása alatt álló Sechemben (Náblusz). Az Izraeli Védelmi Erők szerint tévedés történt.

Izraeli katonák razziára készülnek Júdea-Szamáriaban (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Izraeli katona nem sérült meg az incidens során.

A palesztin média szerint 2 palesztin biztonsági tiszt könnyű sérüléseket szenvedett.

“Sechem városában a terrorista ügynökök letartóztatására irányuló akciók során tűzharc tört ki az izraeli katonák és a csapatok által gyanúsítottként azonosított azemélyek között. A történtek után megállapítást nyert, hogy a palesztin biztonsági személyzet tagjai voltak. Az incidens kivizsgálásra kerül,” nyilatkozta az izraeli hadsereg Twitteren.

Sechem kormányzója, Ibrahim Ramadan azt mondta, az izraeli erők tüzet nyitottak a palesztin biztonsági szolgálathoz tartozó épületre.

A Palesztin Hatóság hivatalos hírügynöksége, a Wafa szerint Ramadan azt nyilatkozta, hogy az izraeli erők „közvetlenül és indokolatlanul” lőttek az épületre, és Izrael az általános hivatalos eljárással ellentétben nem értesítette a Palesztin Hatóságot a városba való belépés előtt.

“Ez egy elszigetelt eset volt, amely nem befolyásolja a biztonsági koordinációt. Az incidens vizsgálata során ki fog derülni, hogy mi történt,” idézett az izraeli 13-as csatorna egy biztonsági forrást.

Az izraeli biztonsági erők, a fenti eseménytől függetlenül, az éjszaka letartóztattak 18 körözött személyt a Júdea és Szamária-szerte (Ciszjordánia) végzett razziák során.

[popup][/popup]