Tett és védelem – Tények cinizmus helyett

Írta: Szalai Kálmán - Rovat: Hírek - lapszemle

A honlapjuk főoldali ajánlójában megjelentetett cikkel kapcsolatban a Tett és Védelem Alapítvány a következőket kívánja rögzíteni:

A megjelentetett cikk valótlanságokat tartalmaz.

Alapítványunk Édler Eszternek semmilyen formában nem kívánt munkatársi státuszt felajánlani. Egy olyan tevékenységet végző szervezetnek, mint amilyen Alapítványunk, alapos gondossággal kell munkatársait megválogatni.

Tett és Védelem logó

Az Édler által említett beszélgetésen, az akkor még alakulófélben lévő Alapítványunk jogi és mentálhigiénés segítséget ajánlott fel neki, mint a Csatáry tüntetést követően megtámadott aktivistának. Ezt Édler visszautasította. Politikai elköteleződésről egyedül Édler beszélt.

A cikk alapjául szolgáló facebook bejegyzés csak erkölcsileg kifogásolható, hazugságokat nem tartalmaz tekintve, hogy tényállítás sem szerepel benne. Mindösszesen arra az egyházi személyeket különösen kötő emberi felelősségre szeretnénk felhívni a figyelmet, miszerint krízishelyzetekben (értsd: A TEV Elnök naponta tucat számra kapja a veszélyes fenyegetéseket) a szolidaritás kifejezése lényegesen nemesebb gesztus, mint a határtalan cinizmussal átitatott ressentiment.

Alapítványunkkal kapcsolatos információkkal folyamatosan rendelkezésre állunk, és már csak sajtóetikai szempontból is helyesnek tartanánk, ha tevékenységünkkel kapcsolatos „tényeket”, vagy inkább felvetéseket közölnek, akkor (a megjelenés előtt!) minket is megkeressenek.

 

Üdvözlettel,

Szalai Kálmán

Titkár

Tett és Védelem Alapítvány

[popup][/popup]