Telepesek megpróbálták elgázolni az izraeli hadsereg egy tisztjét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Telepes zsidók kövekkel dobálták meg hétfőn este a Goláni felderítők csapatát Savei Somron területén Júdea és Szamáriában, majd megpróbálták elgázolni a haderőt irányító tisztet, jelentette az Izraeli Védelmi Erők. A tiszt tüzet nyitott a járművük kerekeire, de elmenekültek.

Képünk illusztráció

Vasárnap bejelentés érkezett arról, hogy két izraeli állampolgár kövekkel dobált egy palesztin járművet Rimonim telep közelében, a Binjamin Regionális Dandár területén. A helyszín közelében elhaladó dandár parancsnoka intézkedett, hogy távol tartsa a kődobálókat. A gyanúsítottak verbálisan támadtak a tisztet és meglökték. A határrendészet erői letartóztatták a két férfit – írja az ujkelet.live.

Joáv Gallant védelmi miniszter úgy fogalmazott: ,,Az Izraeli Védelmi Erők katonáinak megtámadása zsidó lázadók által nagyon helytelen és súlyos cselekedet. Nem lesz tolerancia a törvényszegőkkel szemben. Az Izraeli Védelmi Erők az, ami életet ad Izrael Államnak és polgárainak, a parancsnokok és katonák éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megvédjék Izrael Állam lakosait.”

Telepesek rendeztek zavargásokat vasárnap éjszaka a szamáriai Huwara palesztin faluban, a közelben történt terrortámadást követően, amelyben Hallel és Jagel Janivot meggyilkolták.

[popup][/popup]