Tel-Avivban lépett fel a Tankcsapda – képekben

Írta: Barta Éva / zene.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Földközi-tengeri turnéra indult a Tankcsapda. Első állomásuk június 25.-én Tel-Aviv volt, ahol éppen aznap tombolt a város, mert elérkezett a Layla Lavan ami a nyárköszöntő Fehér Éjszaka. Ezen az éjszakán volt az ő fellépésük is.

A helyszín a Tel-Avivban nagyon népszerű klub, a Levontin7, ami zsúfolásig megtelt. Izrael egész területéről érkeztek a rajongók, egyikük Eilatról (350 km) motorral. Még olyan is akadt, aki Magyarországról jött, mert ezt a koncertet sem akarta kihagyni…

Volt, aki a lábára kért autogramot, hogy örök emlékként magára varrassa. Eljöttek azok is, akik itt nőttek fel, és még soha nem láttak „élőben” Tankcsapda koncertet – és a „második generáció” is rajongó lett.

tankcsapda 84085

(fotók: Barta Imre)

A koncert a szokott magas hőfokon kezdődött, a hangulat innen ment egyre feljebb. Az új nóták mellett persze az olyan régi nagy kedvencek is elhangzottak, mint a Mennyország Tourist és az Egyszerű dal, amit a közönség együtt énekelt a zenekarral.

A két órás koncerten 27 számot játszottak, közben számtalanszor felhangzott a TANK-CSAP-DA, TANK-CSAP-DA skandálás. Tudvalevő, hogy az ő koncertjeiken nem a „vissza, vissza” a szokásos ismétlés kérő szó, hanem a zenekar nevének ütemes skandálása. Ez itt is így volt, mutatva, hogy az igazi rajongók a világ bármely pontján összetartanak, együtt vannak, együtt lélegeznek a zenekarral, nem felejtik el a tradíciót.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]