Tel Aviv: ketten megfulladtak egy liftben, amit elöntött az esővíz

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Szombaton egy férfi és egy nő csapdába esett és megfulladt a heves viharok miatt vízzel elárasztott liftben egy dél tel-avivi lakóépület parkoló szintjén. A tisztviselők szerint a lift valószínűleg áramkimaradás miatt elakadt, és elöntötte a víz.

A harmincas éveiben lévő férfit a tűzoltók kritikus állapotban emelték ki a liftből.

Kép megtekintése a Twitteren

A Magen David Adom mentősei megpróbálták újraéleszteni, miközben a Sheba Orvosi Központba szállították, később azonban elhunyt.

A 30 év körüli nőt valamivel később szabadították ki és kritikus állapotban az Ichilov Kórházba szállították, ahol az orvosok halottnak nyilvánították.

Az önkormányzat azt állította, hogy felkészült az esőre, de a szombati vihar szélsőséges volt, az éves átlag csapadékmennyiség 20 százaléka zúdult Tel Avivra néhány órán belül.

A két áldozat: Dean Shoshani és Stav Harari (forrás: ynetnews)

A Vízügyi Hatóság adatai szerint Tel-Avivban két óra alatt 74 milliméter eső esett, fél óra alatt kb. 50 milliméter.

Közép-Izrael egyes részein a rekord mennyiségű eső elöntötte az utcákat.

Az ország számos pontján kellett kimenekíteni az elárasztott utcákon közlekedni próbáló járművezetőket, mivel a vízelvezető rendszerek nem tudtak megbírkózni a nagy mennyiségű csapadékkal.

Beágyazott videó

A 13-as csatorna szerint az ország északi részén, a Galilea és a Golán régiókban a 900 méter feletti területeken lehullott az első hó.

Teljes cikk

[popup][/popup]