Tel Aviv: Fociultrák baloldali tüntetőkre támadtak

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Több százan tüntettek kedd este Amir Ohana közbiztonsági miniszter (Likud) tel-avivi otthonánál a miniszter és a rendőri brutalitás ellen, amit a tüntetők a kormányellenes mozgalom elnyomására tett kísérletnek tekintenek.

Forrás: twitter

A tiltakozás szervezőit több csoport alkotta, köztük az úgynevezett “fekete zászló” korrupcióellenes mozgalmat, ami rendszeresen demonstrál Benjamin Netanjahu miniszterelnök rezidenciájánál, Jeruzsálemben. A csoport kijelentette, hogy ellenzi „Ohana beavatkozását az izraeli rendőrség munkájába, mely arra irányul, hogy elnyomja az erőszakmentes tiltakozást”.

Magára a tüntetésre Ohana otthonától mintegy 150 méterre került sor. A résztvevők a rendőri brutalitás áldozatainak nevét és képét ábrázoló, valamint a békés tüntetők elleni bevetett vízágyú használat elleni szlogeneket tartalmazó táblákkal érkeztek.

A demonstráció után öt személy megsebesült, amikor feketébe öltözött ismeretlen személyek elkezdtek kövekkel, székekkel és üvegekkel dobálni valamint paprika spay-jel lefújni néhány tüntetőt, akik Ohana otthonától az Ajalon autópályához sétáltak, és rövid időre akadályozták a forgalmat egy útszakaszon.

forrás: Twitter

A szervezők szerint 5 személy kórházba került, kettőt közülük szúrás okozta sebekkel a hátán.

A támadók fekete zászlókkal érkeztek, kalapot és maszkot viseltek, szemtanúk szerint jobboldali aktivisták voltak, akik beszivárogtak a menetbe. A katonai rádió szerint viszont a Beitar Jeruzsálem focicsapat úgynevezett La Familia szélsőséges rajongócsoportja felelős a támadásért, akik miután megnéztek egy meccset a közelben, beszivárogtak a tüntetők közé és verekedésbe kezdtek.

A rendőrség szerint 4 tüntetőt őrizetbe vettek közrendzavarásért és testisértésért.

Teljes cikk

[popup][/popup]