Szíriából indított rakétát lőttek le Izrael fölött

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael kedd éjszaka közölte, hogy egy Szíriából indított rakéta beindította a légvédelmi rendszereket, miután Damaszkusz megpróbált visszaverni egy állítólagos izraeli légitámadást a főváros mellett.

Légicsapás Damaszkusz fölött december 25-én. (Forás: twitter)

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a Szíriából Izraelre kilőtt föld-levegő rakéta nem okozott sérülést vagy anyagi kárt.

“Aktiválódott a légvédelmi rendszer reagálva egy Szíriából kilőtt rakétára,” nyilatkozta at izraeli hadsereg, azt azonban nem árulta el, hogy hol illetve sikerült-e szétlőni a lövedéket.

A közösségi médiában megjelenő képek szerint a légvédelmi rakétát Hadera mellől indította a hadsereg.

A szíriai SANA hírügynkség nyilatkozata szerint a Libanonból végrehajtott légicsapások este 10 óra körül kezdődtek.

A libanoni állami hírgynökség is közölte, hogy az izraeli légierő gépei Libanon déli része fölött akcióznak

“Ez egy izraeli támadás volt,” mondta Rami Abdel Rahman a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja vezetője.

“Az izraeli repülők által kilőtt rakéták a Hezbollah vagy az iráni erőkhöz tartozó fegyverraktárakat célozták Damaszkusz délnyugati és déli részén,” nyilatkozta Abdel Rahman.

A SANA egy katonai forrást idézve azt állította, hogy a célpontok fegyverraktárak voltak, és három szíriai katona megsérült.

Newsweek szerda reggel egy védelmi minisztériumi forrásra hivatkozva azt állította, hogy az éjszaki légicsapásban számos magas rangú Hezbollah tisztviselő megsérült, miközben beszálltak egy Irán felé tartó gépre.

A névtelen forrás azt mondta a magazinnak, hogy az információt az izraeli vezérkartól kapta.

A riportok összefüggést véltek felfedezni a légicsapás és egy Damaszkuszban landoló iráni teherszállító gép között. Az iráni Fars Air Qeshmhez tartozó 747-es nem sokkal este 7 órakor landolt Szíriában.

A civil vállalatot többször is azzal vádolták, hogy iráni fegyvereket csempész be Hezbollah terrorszervezet számára.

Éjfélre a repülő már Irán felé tartott.

Izrael évek óta figyelmeztet Irán folyamatos kísérleteire, hogy megvesse lábát Szíriában, és csendes hadjáratot folytat az ellen, hogy Teherán új frontot hozzon létre a határain.

Teljes cikk

[popup][/popup]