Szíria: Gyújtóbombát az iskolára

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Gyújtóbombát dobtak le repülőgépről egy észak-szíriai iskola játszóterére, a támadásban több mint tíz gyerek halt meg, és sokan égési sérüléseket szenvedtek – jelentette a helyszínről a BBC , amely felvételt készített a bombatámadás utáni zűrzavarról.

 syria-napalm-bombing
A BBC Panorama című műsorának forgatócsoportja szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy egy vadászgép többször elrepült az aleppói iskola felett, célpontot keresve, mielőtt ledobta a bombát. Ekkor már vége volt az oktatásnak, ezért sok gyerekek volt az iskolaudvaron a becsapódás idején.

A robbanás után készült felvételen égési sérüléseket szenvedett felnőttek és fájdalomtól remegő gyerekek, valamint egy kórház padlóján fekvő áldozatok láthatók. Leégett róluk a ruhájuk, a sérültek többségénél testfelületük több mint a fele megégett, ezért a BBC szerint a túlélési esélyeik is legfeljebb ötven százalékosak.

A sérülteket kezelő brit orvos azt a gyanút fogalmazta meg, hogy napalmbombát vagy ahhoz hasonló robbanószerkezetet dobtak az iskolaudvarra, de megjegyezte, hogy ilyen káoszban nehéz megmondani, mi történik.
[popup][/popup]