“Szép fehér napot!”

Írta: nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Szlovákia iszlamizációja ellen tüntettek Pozsonyban.
Mintegy ötezer szlovák, cseh és lengyel szélsőséges menetelt szombat délután a szlovák főváros utcáin, „Állítsuk meg Szlovákia iszlamizációját! Szlovákia a szlovákoké! Nem tűrjük a bevándorlókat! Le a multikulturalizmussal!” feliratú transzparenseket magasra tartva.

A belváros egyik terén nagygyűlést tartottak, amelyen Marián Kotleba, Besztercebánya megye önkormányzatának zsidó-, roma- és magyarellenességéről is hírhedt elnöke „Szép fehér napot!” kiáltással kezdte a bevándorlókat és más kisebbségieket megbélyegző beszédét, A tömeg ezt hatalmas ovációval fogadta. Ezután az emelvényen több szélsőséges aktivista uniós zászlót szaggatott szét.

Tartanak Szlovákia iszlamizációjától
Tartanak Szlovákia iszlamizációjától
Starovic Tibor / MTI

A tömeg a Globsec kül-és biztonságpolitikai fórum helyszíne fele akart indulni, ám ezt a nagy erőkkel felvonuló rendőrség megakadályozta.

Mindeközben a Mihály Róbert vezette Pozsony nácik nélkül (Bratislava bez náckov) civil szervezet ellentüntetésbe kezdett. Több ismert szlovákiai személyiség a „Bevándorlók a testvéreink!”, valamint „Refuggees are welcome” feliratú transzparensekkel csatlakozott a mintegy ötszáz fős társasághoz.

A teljes cikk itt olvasható.

 

[popup][/popup]