Szélsőséges zsidók izraeli katonákra támadtak Hebronban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az éves zarándoklatra Hebronban összegyűlt, többnyire telepes csoportok szombaton folytatták a palesztinok és a biztonsági erők elleni erőszakos támadásokat, miközben legalább hárman megsérültek – közölte a hadsereg.

A fejleményekről az ujkelet.live tudósít.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint a hadsereg kíséretében a Józsué utáni első bibliai bíró, Othniel ben Kenaz sírjához érkező zsidó hívők kövekkel dobálták a palesztinokat, akik viszonozták a támadást. A területet biztosító erők a felek szétválasztása érdekében közbeavatkoztak, és a zavargások feloszlatására szolgáló eszközöket alkalmaztak, – áll a hadsereg közleményében, megerősítve, hogy egy izraeli zarándok fabottal bántalmazott egy női katonát, aki könnyebben megsérült.

A hadsereg továbbá közölte, hogy több gyanúsítottat is letartóztatottak azt követően, hogy bántalmazták a katonákat.

Eközben egy másik hebroni helyszínen, a katonák látták el azt a két palesztint, akiket szintén izraeliek sebesítettek meg a kődobálás következtében és kórházi ápolásra szorultak.

„Bármilyen erőszak – különösen a biztonsági erők ellen, elfogadhatatlan bűncselekmény, amely azonnali közbelépést és szigorú igazságszolgáltatást igényel,” – áll a hadsereg közleményében.

Aviv Kochavi vezérkari főnök külön nyilatkozatban „elfogadhatatlannak, „szégyenletes és gyalázatos bűnözői magatartásnak” nevezte a támadásokat.

Teljes cikk

 

Címkék:Hebron, telepesek

[popup][/popup]