Számszeríjas támadás Izrael belgrádi nagykövetségénél

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Számszeríjjal támadt egy férfi egy rendőrre szombaton, Izrael belgrádi nagykövetsége előtt. A 34 éves rendőr nyaki sérülést szenvedett, de ártalmatlanította a támadót, aki belehalt a sérüléseibe. A rendőrt kórházba szállították, ahol műtéti úton eltávolították a nyílvesszőt a nyakából.

Az izraeli külügyminisztérium „terrortámadás-kísérletnek” minősítette az incidenst.

„Ma terrortámadási kísérlet történt Izrael belgrádi nagykövetségének közelében. A nagykövetség zárva volt, a nagykövetség alkalmazottai közül senki sem sérült meg. Egy helyi rendőr megsérült. Az eset körülményeit vizsgálják” – áll a közleményben.

Szerbiai jelentések szerint a támadó többször útmutatást kért egy múzeumhoz a támadás előtt.

Ivica Dacic belügyminiszter Szerbia elleni terrortámadásnak minősítette az esetet, és azt mondta, hogy a rendőr életveszélyes állapotban van.

Milos Vucevic szerb miniszterelnök határozottan elítélte a támadást.

A hatóságok megemelték a biztonsági készültséget Belgrádban, ideértve a külföldi nagykövetségeket és kormányzati épületeket, de olyan nyilvános helyeket is, mint a bevásárlóközpontok és más forgalmas területek.

Izrael nagykövetsége nem messze található az Egyesült Államok nagykövetségétől, egy előkelő belgrádi kerületben. Egy elit rendőri egység őrzi, automata fegyverekkel.

Teljes cikk

[popup][/popup]