Szamária: Robbanószert dobott a katonára, majd elegánsan továbbhajtott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat hírszerzési valamint az Izraeli Védelmi Erők operatív erőfeszítéseit követően, goláni katonák az éjszaka letartóztatták a férfit, aki a gyanú szerint Molotov-koktélt dobott egy izraeli katonára Szamáriában. A gyanúsítottat átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra.

illusztráció: Fotó: Izraeli Védelmi Erők/Twitter

Az ujkelet.live tudósít az alábbiakról:

A közösségi médiában szombaton keringő videofelvételen egy palesztin férfi Kadumim közelében, az ellenőrző pontnál kiszáll autójából, odamegy egy katonához és röviden szóval tartja, majd Molotov-koktélt dobrá.

A terrorista ezt követően elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy a katona közbelépett volna.

A katonaság szerint sérülés vagy anyagi kár nem történt.

A héber médiában megjelent riportok arról számoltak be, hogy a hadsereg komoly vizsgálatot rendelt el az esettel és az ellenőrző ponton szolgáló rendvédelmi erők viselkedésével kapcsolatban.

A nyilvánosságra került felvételen felháborodva a Jamina szövetség képviselője, Becalel Szmotrich az izraeli igazságszolgáltatást okolta a történtekért egy Twitteren közzétett bejegyzésben.

„De ez nem a katona hibája. Izrael Állam igazságszolgáltatási rendszere a hibás, amely Szodomához hasonlóan viselkedik. Bíróság elé állítja [az Állam] Arije Schiffet (izraeli, aki lelőtt egy beduin tolvajt miközben megpróbálta ellopni az autóját) gyilkosság vádjával. Nem csoda, ha a katonák félnek lelőni a terroristákat”.

A Jamina képviselői gyakran szoktak hasonló módon érvelni és az igazságszolgáltatás hibáztatják, mondván a katonák keze gyakran meg van kötve, amikor támadásokra kell reagálni, mivel félnek tetteik esetleges, akár vádemeléssel is végződhető következményeitől.

Teljes cikk

[popup][/popup]