Szamária: Elkapták az Esther Horgen meggyilkolásával gyanúsított férfit

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hadsereg feltérképezte az Esther Horgen meggyilkolásával gyanúsított palesztin férfi otthonát a rombolási munkálatok előkészítéseként.

Az izraeli csapatok feltérképezik az Eszter Horgen megölésével gyanúsított palesztin férfi otthonát 2020. december 25. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Az ujkelet.live tudósít arról, hogy az izraeli biztonság erők a kora reggeli órákban bevonultak a Palesztin Hatósághoz tartozó Tura al-Garbija (Dzsenin-körzet, Szamária) faluba, hogy méréseket végezzenek a rombolási munkálatok előkészítéséhez egy arab férfi otthonában, akit Eszter Horgen megölésével gyanúsítanak.

A 40 éves gyanúsított, akit csütörtökön tartóztattak le, állítólag beismerte a gyilkosságot.

A nyomozás részleteire hírzárlat van érvényben.

A 13-as csatorna esti riportja szerint a gyanúsított nem tagja konkrét terrorszervezetnek.

Az erdőben várt egy lehetséges áldozatra. Amikor Horgen megjelent, a gyilkos váratlanul megtámadta, többször fejen ütötte, majd elrejtette a holttestét.

A gyilkos kilétére vonatkozó hírszerzési információ egy nappal a gyilkosság után érkezett. Az Izraeli Védelmi Erők és a Jamam meggyőződtek arról, hogy a gyanúsított otthon tartózkodik, és letartóztatták, miközben a tetőre tartott.

Esther Horgen

„Az elmúlt két nap során a Sabak és az Izraeli Védelmi Erők csapatai közötti közös műveletet követően számos gyanúsítottat fogtak el Eszter Horgen meggyilkolásának támogatásában és előmozdításában játszott szerepükért” – közölte a Dzsenin-körzetben működő Menase regionális dandár parancsnoka, Jáir Peli ezredes csütörtököm. „Az Izraeli Védelmi Erők csapatai folytatják az összes érintett kézre kerítését, és azon fognak dolgozni, hogy lerombolják a terrorista otthonát.”

A hatgyermekes 52 éves Horgen holttestét hétfőn találták meg a Reichan erdőben, Észak–Szamáriában.

Teljes cikk

Címkék:Esther Horgen

[popup][/popup]