Spiegel: Orbánék kérdőíve szélsőjobbos uszítás

Írta: 168ora.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Orbán és a Fidesz évek óta egyre inkább szalonképessé teszi a Jobbik programját, sőt átveszi a radikális szegény- és kisebbségellenes szociálpolitikát, a büntetést és a rendet célzó törvényeket és a nacionalista, Európa-ellenes, soviniszta és idegenellenes megnyilatkozásokat. A bevándorlási kérdőív úgy uszít a menekültek és a migránsok ellen, ahogyan azt csak a szélsőjobb szokta – írja a Spiegel.

FRANCE-EU-PARLIAMENT-HUNGARYA 2018-as hatalomátvételre kacsintgat a Jobbik, amely idáig az antiszemita uszításról és a fáklyás felvonulásokról volt ismert. Ám most Vona Gábor előrelátóan és komolyan küzd a szavazókért. Minden hónapban egy napot segédmunkásként dolgozik az ország különböző településein, hivatalosan azért, hogy megmaradjon a kapcsolata az egyszerű emberek életével.

A szélsőjobbos botránypárt, amely egyszer zsidó polgárok összeírását követeli, másszor Európa-lobogót éget, megint másszor feketébe öltözött századokkal vonul fel, le akarja vetkőzni magáról ezt a képet. Már régóta azt követi, hogy a program ugyan bőven jobbos és radikális marad, ám ezt nem náci garázdaság formájában kommunikálja. Amióta tavaly februárban megindult a cukiságkampány, jócskán megnőtt a támogatók tábora.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]