Sírrongálás a keceli zsidó temetőben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Sírköveket döntöttek le és törtek össze a keceli zsidó temetőben. Az eset vasárnap reggel látott napvilágot a közösségi médiában. A temetőt fenntartó önkormányzat és a sírhelyek gondnoka feljelentést tett a rendőrségen.

A keceli zsidó temetőben három síremléket döntöttek le. Brutális pusztítás nyomait mutatják az összetört sírkövek, amelyek közül egyet talán helyre sem lehet állítani, teljesen újat kell helyette építeni. Egy másik közeli síremlék helyét pedig szemmel láthatóan korábban emberi fekáliával szennyezték be.

– Vasárnap reggel értesült az önkormányzat a közösségi médiából arról, hogy a helyi zsidó temetőben rongálás történt. A városvezetése megtette a szükséges lépéseket a hatóságok felé, feljelentést tett az ügyben a rendőrségen – tájékoztatta a helyszínen a baon.hu-t Radva Zoltán, a keceli önkormányzat városgazdálkodási csoportjának vezetője. Információink szerint a sírrongálás kapcsán bejelentést tett a rendőrségen a temető gondnoka is.

A műemlék-temető a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tulajdonában van, az üzemeltetését viszont a keceli önkormányzat látja el. A város vezetése a történtekről tájékoztatja a MAZSIHISZ vezetőségét is.

baon.hu

[popup][/popup]