Sacha Baron Cohen pert nyert a “pedofildetektoros” ügyben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Roy Moore, korábbi alabamai bíró és republikánus szenátorjelölt még évekkel ezelőtt perelte be Sacha Baron Cohent egy interjú miatt, amelyben a brit komikus pedofilnak ábrázolta őt.

Sacha Baron Cohen az Anti-Defamation League egy rendezvényén

Who is America? című abszurd dokusorozatban Cohen egy izraeli terrorelhárító szakértőt megszemélyesítve ült le beszélgetni a politikussal – írja a 24.hu – majd elővett egy pedofildetektornak nevezett eszközt, ami becsipogott, amikor meglengette Moore előtt. A poén nyilván azokra a vádakra utalt vissza, mikor a 2017-es szenátorjelölti kampányában Moore-t több nő is azzal vádolta, hogy a 30-as éveiben kiskorú tinédzserekkel létesített szexuális kapcsolatot.

A politikus 95 milló dolláros rágalmazási pert indított Baron Cohenék ellen, de ezt korábban egy bíróság már nem látta megalapozottnak, és most Moore fellebezését is egyhangúlag elutasította a manhattani fellebezési bíróság.

‘Roy Moore Interview’ Ep. 3 Official Clip | Who Is America? | SHOWTIME

A comedy from Sacha Baron Cohen.All Episodes Available Now, only on SHOWTIME.#WhoIsAmerica Learn More About WHO IS AMERICA? https://s.sho.com/2JuGkPHSubscrib

A három bíró egyetértett abban, hogy a pedofildetekror nyilvánvalóan komédia volt, és nincs olyan épeszű néző, aki azt gondolná, hogy Baron Cohen ezzel tényállításokat tett Moore-ral szemben. A humor szerintük fontos része az önkifejezésnek, valamint az egyén és a társadalom egészségének, ráadásul Moore egy beleegyezési nyilatkozatot is aláírt az interjú előtt.

[popup][/popup]