Rohani: “A cionista rezsim kezéhez tapad az iráni tudós vére”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„Fakhrizadeh mártír meggyilkolása az ellenségeink kétségbeesését és gyűlöletük mélységét mutatja … Mártírhalála nem fogja lassítani eredményeinket” – állította Rohani.

Hasszán Rohani iráni elnök azzal vádolta Izraelt, hogy a zsidó állam áll az ország első számú atomtudósa, Mohsen Fakhrizadeh, az iráni atomfegyver-program állítólagos értelmi szerzőjének pénteki meggyilkolása mögött – tudósít az ujkelet.live.

„A globális arrogancia és a zsoldosaként működő cionista rezsim kezéhez tapad az iráni tudós vére” – idézte Rohani nyilatkozatát a Tasnim iráni hírügynökség.

Irán általában a „globális arrogancia” kifejezést az Egyesült Államokra használja.

Irán legfelsőbb vezetője, Hámenei pedig kijelentette, Iránnak meg kell büntetnie a merénylet elkövetőit, és folytatnia kell Fakhrizadeh tudományos és technológiai erőfeszítéseit.

Fakhrizadeh-t pénteken ölték meg egy rajtaütés során Abszardban, egy faluban, közvetlenül Teherántól keletre. Járműve egy teherautóhoz közelített, amely felrobbant, amikor a közelébe ért. A helyi jelentések szerint ezt követően tűzharcra került sor Fakhrizadeh testőrei és egy közeli autóból előbukkanó fegyveresek között. A támadók megsebesítették Fakhrizadeh-t és legalább három testőrt megöltek, mielőtt elmenekültek.

Teljes cikk

Címkék:Hasszan Rohani, Mohsen Fakhrizadeh

[popup][/popup]