Red Dot díjat nyert a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga design kommunikációja

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A zsinagóga látogatóirányító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért járt a rangos elismerés.

Újabb magyar siker született a Red Dot Design Awardon 2021-ben – tudósít az Octogon.hu építészeti honlap. Dávid Gábor és Tausz Gábor Ezra a helyreállított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga látogatóirányító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért kapta a rangos elismerést. Korábban ICOMOS-díjjal tüntették ki a helyreállítást, az épület példaértékű restaurálásáért, azon belül a centrális tér kulturális hasznosítását is lehetővé tévő megoldásért.

A zsinagógát 2021 júniusában adták át a közönségnek. A Kőnig Tamás és Wágner Péter tervezte helyreállítást, mások mellett, Dávid Ferenc művészettörténész kutató és Tahi-Tóth Ilona műemlékszakértő is segítette.

Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award – a világ egyik legrangosabb design elismerése – egy olyan vizuális formatervezés tematikájú pályázati verseny, amelyben a „piros pont”, a minőség védjegye. Évente változó – tervezőkből, professzorokból, a szaksajtó munkatársaiból álló – nemzetközi szakértő zsűri válogatja ki a díjazott műveket. 2021-ben Dávid Gábor és Tausz Gábor Ezra a helyreállított Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga belső, útbaigazító rendszerének, arculatának és kiállításainak grafikai tervezéséért kapta a rangos elismerést Brands & Communication Design szekcióban.

Az útbaigazító rendszer – a létesítmény vizuális arculatának egyik megjelenési formája – egyszerű, szöveggel és könnyen érthető képjelekkel segíti a látogatókat az épületen belüli eligazodásban.

Teljes cikk

Címkék:grafikai tervezés, Rumbach utcai zsinagóga

[popup][/popup]