Ravasz módon keverte javaslatába a szélsőjobboldal az “izraeli” szót

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A vagyonnyilatkozat részeként kelljen azt is bejelenteniük a képviselőknek, ha a magyar mellett más állampolgárságuk is van – kezdeményezte a Mi Hazánk Mozgalom.

Novák Előd

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, parlamenti képviselője elmondta: az országgyűlési törvény módosításához fűzött indítványuk célja, hogy tisztán látható legyen, “ki milyen kötöttségekkel rendelkezik, illetve ki épített ki magának egyfajta menekülő útvonalat, mondjuk egy afrikai banánköztársaságba”.

Novák Előd az izraeli példát hozta fel, mondván, ott nemcsak nyilvános a parlamenti képviselők más állampolgársága, de le is kell mondania az érintettnek vagy erről, vagy a mandátumáról.

Ilyen értelemben a Mi Hazánk Mozgalom javaslata “már-már vállalhatatlanul mérsékelt a számomra is, de bízzunk benne, hogy egyfajta kompromisszumos javaslatként meghallgatásra találhat a többi pártnál is” – jelentette ki.

Az alelnök arról is beszélt, hogy a parlament előtt szereplő szűkítéssel szemben pártja bővítené azt az adatkört, amelyről nyilatkozniuk kell a képviselőknek és hozzátartozóiknak. (MTI)

*

Ravasz módon keverte javaslatába a szélsőjobboldali képviselő az “izraeli” szót. A témához eshetőlegesen van köze, élhetett volna más példával is, de Novák korlátozott asszociációs képessége már csak így működik, ahogy jó évtizede megszokhatta a magyar nyilvánosság. Neki mindenről (is) izraeliek (vagy zsidók) jutnak az eszébe.  

Ahogy a napokban írtuk az megszaporodó utcai antiszemita szimbólumok és reklámhangszórós zsidózás kapcsán: tessék figyelni, mert a párttámogatás könnyen leszivároghat, a szenny meg fel.

[popup][/popup]