Rakétát lőttek Gázából Izraelre

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be a határ szomszédságában lévő izraeli városban, Szderotban – jelentette az izraeli katonai rádió szerdán. 

Az övezetből kilőtt rakéta a nyílt utcán ért földet, de senki nem sérült meg, mert időben megszólaltak a légvédelmi szirénák és az emberek fedezékbe vonultak. Két ember sokkot kapott. Őket a mentők kórházba vitték.

A múlt hónapban Gázából aknavetővel lőttek izraeli területre, de az a lövedék lakott területen kívül ért földet.

The site where a rocket fired from Gaza hit the southern Israeli city of Sderot. Two people are being treated for shock. October 05, 2016. Photo  by FLASH90 *** Local Caption *** ????? ????? ????

A becsapódás helye (Fotó: FLASH90)

Az efféle támadásokat általában a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamásszal is vitában álló kisebb gázai fegyveres csoportok követik el.    Izrael azonban minden, Gázából kiinduló támadásért a Hamászt teszi felelőssé, mert Jeruzsálem szerint ők az illetékesek minden általuk ellenőrzött területen történt katonai akcióért.

Izrael déli részét 2011 óta “Vaskupola” nevű rakétavédelmi rendszer hivatott megóvni a rakétatámadásoktól. A rendszer a támadórakéták több mint kilencven százalékát meg is semmisíti.

Izrael ágyútűzzel válaszolt, azt a területet lőtte, ahonnan a rakétákat elindították, s az egyik lövedék a Hamasz egyik kiképzőtáborába csapódott.

 

[popup][/popup]