Rakétaeső Gázából Izraelre

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli média adatai szerint mintegy 36 rakétát lőttek ki gázai terroristák Izrael déli részére éjjel 11 és reggel 6 óra között.

A vaskupola rakétaelhárító működésben, Asdod 2019, November 12. Képünk illusztráció

A rakéták – tudósít az ujkelet.live – aktiválták a szirénákat a Gázai övezettel határos közösségekben és Askelonban.

A lövedékekből hatot elfogott a Vaskupola légvédelmi rendszer, kettő közösségeken belül landolt és kisebb anyagi károkat okozott, míg 28 nyílt területeken csapódott be.

A rakétatámadások azután következtek, hogy a Hamász terrorcsoport erőszakra szólított fel Izrael ellen, a rendőrség, a radikális zsidó aktivisták és az arab tüntetők között a héten Jeruzsálemben kitört összecsapások miatt.

A gázai terrroszervezetek közös közleményt is kiadtak a jeruzsálemi helyzetről, kijelentve „nem hallgathathatunk a Jeruzsálemben, népünk elleni folyamatos barbár cionista agresszióról”, és hogy „ez megnyitja a pokol kapuját”. Később módosították a közleményt, kihagyva a pokol kapujának megnyitását, de figyelmeztetve Izraelt arra, hogy ne kalkulálja el magát és ne lépje át a palesztin terrorszervezetek vörös vonalait, különben súlyos következményekre számíthat. A közlemény „Jeruzsálem és az Al-Aksza egy vörös vonal … és az ellenállás a végső szó” címen futott.

Az esti imák után zavargások alakultak ki a fővárosban az arab hívek és a rendőrök között.

Az al-Aksza mecsetnél, a Templom hegyen a „Szívvel és vérrel felszabadítjuk az al-Akszát,” jelszót skandálták.

Teljes cikk

Címkék:Gáza, rakéták

[popup][/popup]