Pokorni szerint felesleges lenne eltávolítani a Turult

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hegyvidék kormánypárti polgármestere, a Fideszes Pokorni Zoltán szerint a felesleges lenne eltávolítani a Turul szobrot a XII. kerületből, ahol felállították.

Pokorni Zoltán

“Nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés, és szinte biztos vagyok benne, hogy nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé” – mondta Pokorni a Magyar Nemzetnek.

A politikus úgy vélekedett: korábban hosszú viták övezték a turult, ami valóban második világháborús emlékmű volt a Hegyvidéken, azonban már jó ideje elcsendesedtek a politikai indulatok és békés lett a viszony.

*

Mint ismeretes a XII. kerületben a Kétfarkú Kutyapárt társelnökét választották meg polgármesternek.

Kovács Gergely a Partizánnak úgy nyilatkozott:

“Nem ez a legfontosabb kérdés, de nem fog maradni a Turul-szobor” – fogalmazott Kovács, aki szoborparkba küldené a Turult.

Szélsőjobboldali politikusok és megmondóemberek azonban elkezdték fenyegetni a Kétfarkú Kutyapárt elnökét

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke már pár órával később megüzente neki, hogy ha megpróbálja eltávolítani a szobrot, „velünk szemben fogja találni magát!”

A náci karlendítős képével elhíresült Megafon-influenszer, Trombitás Kristóf pedig csak annyit írt Facebookon: hallod Kovács, próbáld meg elbontani a turult. tényleg, csak próbáld. itt leszünk” (sic!) – írja a hvg.hu.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a hegyvidéki Turulhoz megmozdulást szervezne a szélsőjobb, akik alatt nemcsak a Mi Hazánkat kell érteni.

 

[popup][/popup]