Pénteki palesztin merényletek

Írta: Halmos László/izraeli-hirlevel.blogspot.hu/ - Rovat: Hírek - lapszemle

Péntek este negyed hétkor a Hebrontól néhány kilométerre északra fekvő Beit Anun palesztin község közelében palesztin arab rálőtt egy 19 éves izraeli fiúra. A fiút súlyos állapotban szállították kórházba. A terrorista eltünt.

Hebron

Hebron, a Máchpélá barlang, a pátriárkák nyugvóhelye fölé emelt épület

Délután öt óra előtt, ugyancsak Hebronban, a Máchpélá-szenthely közelében palesztin arab pisztolyból rálőtt két izraelire: sebesülésük súlyos. A merénylőt a közeli negyedekben keresik. A két terrorakció között alig másfél óra telt el.

Délben, egy óra után egy 72 éves palesztin asszony próbált katonák közé hajtani Hebron közelében. A katonák tüzet nyitottak a menekülni igyekvő gépkocsira, amelynek a vezetője életét vesztette. Az asszony férje is terrorista volt, akit az izraeli biztonsági erők az első intifáda idején lőttek le.

Délután 13:41 órakor palesztin arab megkéselt egy 40 év körüli izraeli férfit a Ramallah közelében lévő Sáár Binjámin ipari parkban, ahol zsidók és palesztinok együtt dolgoznak, és ahol mind zsidók, mind arabok megfordulnak. Ugyanitt egy igen látogatott “Rami Lévi” szupermarket is működik.

A késes támadónak sikerült eltűnnie. A megkéselt izraeli állapota súlyos.
[popup][/popup]