„Palesztin zsidók vagyunk, palesztin zászló alatt akarunk élni…”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az anticionista Neturei Karta képviseletében ultraortodox zsidók látogattak el a dzsenini palesztin menekülttáborba.

A dzsenini menekülttábor (Szamária/Nyugati Part, Palesztin Hatóság területe) lakói már hozzászoktak a környéken uralkodó feszültségekhez és az Izraeli Védelmi Erők rutin tevékenységéhez, de a hétfői esemény még számukra is meglepő volt.

Az ujkelet.live tudósít arról, hogy az anticionista Neturei Karta ultraortodox frakcióhoz tartozó zsidók érkeztek a menekülttáborba, és a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet júdeai és szamáriai magas rangú vezetőjének, Basszám al-Sza’adi otthonában szálltak meg, aki izraeli börtönben ül.

A palesztin médiában megjelent felvételeken a Neturei Karta tagjai palesztin zászlókba burkolva láthatók, elmondásuk szerint, a táborban tett látogatás az izraeli megszállás elutasításának szimbóluma.

A látogatásról készült fotókon az Iszlám Dzsihád magas rangú vezetőjével, Maher al-Akhrasszal ölelkeznek, aki éhségsztrájkba kezdett amikor Izraelben adminisztratív őrizetben tartották.

Egy másik videón a Neturei Karta két embere látható, akik dicséretben részesülnek Al-Akhrasztól amiért a helyszínre látogattak, miközben azt mondja, hogy nem ismeri el az „entitást” (Izraelt).

Bár a dzsenini menekülttábor fegyveresei többször is megpróbálták bántani őket a Neturei Karta tagjai sértetlenül hagyták el a menekülttábort.

A Jpost szerint a delegáció találkozott a kormányzó Fatah párt főtitkárával, Ata Abu Ramilával is. Szaadi feleségével pedig megvitatták ,, Szaadinak a megszállás ellenére tanúsított helytállását”.

A csoport egyik tagja kijelentette, hogy ,,palesztin zsidók vagyunk, palesztin és nem izraeli zászló alatt akarunk élni egy országban, ami a palesztin állam. Több száz évvel ezelőtt és a megszállás kezdete előtt együtt éltünk Jeruzsálem óvárosában, és nem volt különbség zsidók és muszlimok között. Mindannyian egy apától, Ábrahámtól származtunk, és boldogan éltünk együtt.”

Teljes cikk

Címkék:anticionizmus, Neturei Karta

[popup][/popup]