Palesztin vezetők szerint Izrael szándékoan terjeszti a vírust

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraeli részről hivatalosan felszólították a palesztinokokat: ne terjesszenek rágalmakat a koronavírussal kapcsolatban. 

Kamil Abu Rukun vezérőrnagy, a Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken (COGAT) vezetője, mely katonai összekötőként szolgál a palesztinokkal, pénteken nyilatkozatban marasztalta el a Palesztin Hatóság tisztviselőit az elmúlt hetekben elhangzott Izrael ellenes retorikájukért, köztük azért a többször elismételt állításért, mely szerint a zsidó állam szándékosan terjeszti a koronavírust a Palesztin Hatóság területein.

„Nagy csalódásunkra az elmúlt hetekben a Palesztin Hatóság vezető személyiségeinek részéről számos alaptalan panasznak voltunk megtapasztalói…”, mondta Abu Rukun.

„Az olyan állítások, mint például ‘a katonák az autó szélvédőin próbálják terjeszteni a vírust’, és az egyéb, Izrael és a zsidó nép ellen indított vad, rasszista vádak hamisan azt állítják, hogy mi vagyunk a felelősek a járvány terjedéséért a palesztinok között.”

A Palesztin Hatóság tisztviselői arra hivatkoznak, hogy a területeken megerősített esetek nagyjából kétharmadát az Izraelben alkalmazott palesztin munkavállalók és az azokkal kapcsolatba kerülők teszik ki. Ramallah felszólította Izraelt, hogy tesztelje a munkavállalókat, mielőtt lehetővé tennék számukra a hazatérést.

Teljes cikk

[popup][/popup]