Palesztin kulturális miniszter: A Biblia szerzője hazudik, soha nem éltek itt zsidók

Írta: jerusalemnext - Rovat: Hírek - lapszemle

Atef Abu Saif, palesztin kulturális miniszter a Palesztin Televíziónak nyilatkozott. Mondandóját a Palestinian Media Watch nevű honlap fordította angolra. 

PA Minister of Culture denies Jewish history: Nothing proves it, they have no connection to history

Disclaimer: Views expressed in this video do not represent those of Palestinian Media Watch in any way. PMW monitors and analyzes the Palestinian Authority through its media and schoolbooks. For more info visit: http://palwatch.org.

“Egy olyan állammal szemben küzdünk, amely a semmiből érkezett, nincs történelme, sem földrajzi gyökerei, akik ellopták a földünket és fel akarnak számolni bennünket. … Egy hazug szerző találta ki ezt a hamis történetet arról, hogy itt éltek ezen a földön, most pedig idejöttek, hogy igazolják ezt a történetet. A történelemben nincs semmi, ami igazolná a jelenlétüket. Egy követ sem találtak ennek igazolására. … Izrael tisztában van azzal, hogy semmi kapcsolata Jeruzsálemmel, sem a történelmével, sem a földrajzi helyével és a jövőjével sem. Ha Izrael azt a hazugságot ünnepli, hogy “3000 éves zsidó történelmük van Jeruzsálemben”, akkor erre azt mondjuk, hogy mi 7000 éve élünk Jeruzsálemben. Mi, a kanaániták voltunk az elsők, akik több mint 6000 évvel ezelőtt felépítettük Jebust. Nem is kell ezt ünnepelnünk, mert természetes, hogy itt vagyunk. Az idegenek azok, akik ünnepelnek” – mondta a palesztin televízió reggeli műsorában a miniszter.

teljes cikk

Címkék:palesztin kulturális miniszter, Palesztin Televízió

[popup][/popup]