Palesztin férfi betért a zsidóságba, bebörtönözték

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Dávid Ben Ávráhámot két hónapig tartották rettenetes körülmények között bezárva a Palesztin Hatóság hevroni börtönében. Rendszeresen megverték, bántalmazták, és arra is megpróbálták rávenni, hogy tegye semmissé a betérését és térjen vissza az iszlám valláshoz.

A férfi, aki héber nevét betérése nyomán kapta és korábban a Számeh Zeitun nevet viselte, szabadulása után barátja, Chájim Pereg jeruzsálemi otthonába költözött. Ő volt az, aki segítette Ben Ávráhámot a betérési folyamat során, melyet a Bnéj Brák-i bét din (rabbinikus bíróság) folytatott le, az októberben elhunyt Niszim Karelitz rabbi vezetésével. Ben Ávráhámot októberben tartóztatták le a Palesztin Autonómia felfegyverzett ügynökei, amikor a férfi a fiát látogatta meg Hevronban. „Megbilincseltek és börtönbe hurcoltak. Rengeteg verést szenvedtem ott el… Az őrök mindenkinek elmondták, hogy betértem és zsidó vagyok. A rabok gyakran körém gyűltek, fojtogattak, és rettenetesen megvertek.” – mondta egy interjúban a férfi, akit később magánzárkába helyeztek el.

Palesztin hivatalnokok eredetileg arra hivatkoztak, hogy a férfi erőszakos vitába keveredett a testvérével, és emiatt tartóztatták le, ám amikor letették az óvadékot, és a palesztin bíróság elrendelte Ben Ávráhám szabadon bocsátását, a hevroni kormányzó megakadályozta azt.

Muszlim vallási vezetők több ízben megpróbálták rávenni, hogy visszatérjen az iszlámhoz. „Ezt a lehetőséget azonnal elutasítottam. Elhatároztam, hogy a zsidó nép része leszek, és egyáltalán nem áll szándékomban visszatérni.”

Teljes cikk

Címkék:betérés, palesztin

[popup][/popup]