Orbán Viktorral is találkoztak a Maccabi Európa Játékok Szervezőbizottsága vezetői

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta a 15. Maccabi Európa Játékok küldöttségét, Motti Tichauert, az Európai Maccabi Szövetség elnökét és Jack Terpinst, a Maccabi World Union alelnökét. 

A Maccabi delegáció a Karmelita kolostorban, a miniszterelnökkel. Orbán Viktor mellett Jusztin Ádám, Motti Tichauer, a nemzetközi Maccabi Szövetség elnöke, Heisler András, mögötte Deutsch Tamás

A megbeszélésen részt vett Deutsch Tamás, az MTK elnöke, Deutsch Péter, az MTK ügyvezető elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség elnöke és Jusztin Ádám, a Maccabi VAC Hungary elnöke is.

Tiszteletbeli csapattag // Honorary member of the team – posztolta facebook oldalán a miniszterelnök a Maccabi magyar delegációjának hátizsákjával készült fotót (Fotók: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)

Orbán Viktor örömét fejezte ki, hogy a budapesti rendezéssel a verseny 90 év után visszatér közép-európai gyökereihez, hiszen először Prágában tartották meg 1929-ben, azóta ez a régió nem volt házigazdája ennek az eseménynek.

A miniszterelnök emlékeztetett: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, kész és képes arra, hogy ilyen nagy volumenű eseményeket is megrendezzen. Hozzátette: kormánya védelmet és komoly támogatást ad a hazai zsidó közösségnek identitása megőrzéséhez, a magyarországi zsidó élet reneszánszához. Ebben fontos szerepet tölt be a zsidó sportolóknak biztosított támogatás is. (MTI)

[popup][/popup]