Orbán: Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók “együtt és nem egymás mellett élnek”.

Írta: Transindex.ro /Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle, Külföld

Orbán Viktor a Bild című német lapnak adott interjújában kiállt a bevándorlással kapcsolatos saját döntése mellett. Magyarország a kultúrák olvasztótégelye – mondta -, ahol keresztények és zsidók “együtt és nem egymás mellett élnek”. 

Orban_Viktor

Kifejtette: nem lehet az emberek feje felett a jövendő nemzedékek életét nagyban megváltoztató döntéseket hozni, a befogadási kvóta pedig megváltoztatná Magyarország és Európa nemzetiségi, kulturális és vallási profilját.

“Döntésem nem Európa ellen szól, hanem az európai demokrácia védelméért” – mondta Orbán, hangsúlyozva: “Nem akarjuk, hogy migránsok jöjjenek hozzánk… miért kellene importálnunk nyugati államok gondjait?”

Úgy vélte: “a Németországból érkező hang goromba, durva, agresszív”. Most a vita helyett összetartásra lenne szükség, kiváltképp azért, mert Brüsszelből “egész más jelzések érkeznek: multikulti, rendetlenség, szerződésszegés” – mondta a kormányfő.

Kijelentette, hogy aki tömegesen visz be országába “nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről”, az terrorizmust, bűnözést, antiszemitizmust és homofóbiát is importál. Elmondta, hogy Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók “együtt és nem egymás mellett élnek”.

Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel olyan ígéreteket tesz a törököknek, amelyeket az uniós tagországok nem tudnak és nem is akarnak betartani. Illúziónak nevezte azt a tervet, hogy több százezer embert átvegyenek Törökországtól és elosszanak a tagállamok között. “Engem itt Budapesten felakasztanának a lámpavasra, ha ehhez hozzájárulnék” – mondta a miniszterelnök.

*

A miniszterelnöki interjú azután látott napvilágot, amikor két botrány tört ki: a Nemzeti Választási Iroda előtt kopasz, kigyúrt emberek akadályozták a szocialisták népszavazási kezdeményezésének leadását, és a kormánypárt alelnöke felavatta volna egy a zsidótörvényeket egykor támogató politikus szobrát, de a fenti interjú megjelenésének napján demonstrálók ebben megakadályozták.

[popup][/popup]