Nem elég nem fasisztának lenni, annak is kell látszani

Írta: Szántó T. Gábor - Rovat: Belpolitika, Kiemelt, Politika

Tisztelt Kormány, kedves Fidesz és KDNP! Nem elég nem fasisztának lenni, annak is kellene látszani.

Kopasz, kigyúrt állatokat ketrecben, láncon kell tartani, nem a Nemzeti Választási Iroda lépcsőházában, útakadályként a demokratikus népszavazási kezdeményezés előtt.

Kopaszok a választási irodánál

Kopaszok a választási irodánál. Fotó: Index.hu

Fizikai erőszakot alkalmazni a törvény betűje és szelleme szerint eljárókkal szemben nem illő, mert az a fasizmus maga. A népszavazási kezdeményezések és a választási iroda működésének hiányosságát bírálni ilyen botrány után miniszterelnöki szinten édeskevés és hiteltelen, átlátszóan hazug nyilatkozatot kiadni kormánypárti részről kínos.

Továbbá: antiszemita, fajvédő politikusoknak (Hóman Bálint után Donáth Györgynek) nem illik sorozatban szobrokat, emlékműveket kezdeményezni, tervezgetni, állítani, avatni. Még akkor sem, ha ez egy lehetséges módszernek látszik a szélsőjobboldal pártja elől elszipkázni szélsőjobboldali választókat, mert egy ponton nem lehet majd elválasztani az alkotmányos (khm, alaptörvényes) jogállam búzáját az antidemokratikus ocsútól.

Az országot oligarchikus rendszerbe taszító, mérhetetlen korrupció és a jogállam összeegyeztethetetlenségéről nem is beszélve.

Minden külön értesítés helyett.

[popup][/popup]