Nyíltan Mazsihisz-ellenes szerző a Neokohn megbízott főszerkesztője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mint arról beszámoltunk, a neokohn.hu hírportál eddigi főszerkesztője, Seres László benyújtotta lemondását.

Megyeri András Jonatán (Fotó: Facebook)

A Neokohn – a volt főszerkesztőhöz hasonlóan – „Szolgálati közlemény” címen tudatta, hogy a megbízott új főszerkesztő Megyeri András Jonatán, aki eddig is a lap munkatársa volt.

Megyerit az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) mellett elkötelezett aktivistaként, a Lekvár és Jam nevű blog gazdájaként, ezen belül a Sípuccai dosszié nevű sorozat szerzőjeként ismerhetjük. Utóbbi élesen Mazsihisz-ellenes és Heisler Andrást gyakran gúnyoló hangneméről ismert a zsidó közösségi berkekben, hasonlóan Megyeri podcast-jaihoz.

Lemondását indokló facebook üzenetében Seres László egyebek közt éppen azt hozta föl magyarázatként, hogy a kiadó részéről egyre inkább elvárásként jelent meg a Mazsihisz rendszeres támadása.

Mint annak idején arról beszámoltunk, 2015. december 29-én Megyeri András Jonatánt jogerősen öt évre eltiltotta a bíróság, hogy bármely cégben vezető tisztségviselő legyen. A bíróság azért határozott így, mert Megyeri olyan cégnek volt az ügyvezetője és tulajdonosa, melyet a bíróság kényszertörlés miatt szüntetett meg és amely behajthatatlan adósságot hagyott maga után. Megyerinek emiatt távoznia kellett a Brit Médiában és a 168 Órát működtető Telegráf Kft-ben betöltött posztjairól, valamint a Klubrádió igazgatósági tagságából is, amely pozíciókat azután szerezte meg, hogy a cégek az EMIH médiaportfóliójának tulajdonába, illetve résztulajdonába kerültek.

A tiltás éppen ez év decemberében jár le, s talán ezért lett Megyeri megbízott főszerkesztő. Bár kérdéses, hogy a főszerkesztői megbízás e tiltás hatálya alá esik-e, lévén nem szigorúan cégvezetői munka.

Címkék:Megyeri András, neokohn, Seres László

[popup][/popup]