Nyers gyémántok – ortodox krimi

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Rough Diamonds (Nyers gyémántok) egy nyolcrészes krimi, amely a Wolfsonok, egy, a világhírű antwerpeni gyémántiparban tevékenykedő prominens, szigorúan ortodox zsidó család küzdelmeit és viszályait követi nyomon. A sorozat mától látható a Netflixen.

Amikor a legfiatalabb fiuk öngyilkos lesz, rég nem látott testvére, Noah – aki hátat fordított vallásának, és egy londoni bűnszervezetben talált új otthonra – visszatér Antwerpenbe, rádöbben, hogy a családi vállalkozás az összeomlás szélén áll, és a helyi maffia lohol a sarkában. Miközben Noah kétségbeesetten próbálja megmenteni a Wolfsonok üzletét és megvédeni a család örökségét és becsületét, neki és testvéreinek saját belső csatáikat is meg kell vívniuk.

A sorozatot a belga De Mensen produkciós cég a Keshet-tel együttműködve készítette a Netflix számára. A forgatókönyvet Yuval Yefet írta, Yoav Netanyahu (aki a Fauda 3. évadát is jegyzi) és Edith Huybreghts közreműködésével.

Netflix Rough Diamonds Teaser Trailer

Get ready for an exhilarating ride as we delve into the world of diamond smuggling with the new Netflix show, Rough Diamonds. Featuring the dynamic and talented actor, Kevin Janssens, this show promises to be a rollercoaster of emotions and thrilling plot twists.

A sorozatot Rotem Shamir rendezte Cecilia Verheyden belga rendezővel közösen.

A szereplők között számos izraeli színész látható, mint Yona Elian, aki a Wolfson-család matriarcháját, Sarah Wolfsont, Ezra Wolfson feleségét alakítja, utóbbit az a színházi sztár David ‘Dudu’ Fisher játssza, akinek karrierje több mint öt évtizedet ölel fel.

Ő játszotta Jean Valjean szerepét a Nyomorultak híres musical változatában a Broadway-n, amelyet Fisher Izraelben is bemutatott. (mazsihisz.hu)

[popup][/popup]