Női börtönőr és palesztin fogoly intim kapcsolata?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy katonanőt, aki börtönőrként teljesíti szolgálatát az izraeli Ramon börtönben, azzal gyanúsítanak, hogy intim kapcsolatba került egy palesztin biztonsági fogollyal.

Itamar Ben Gvir börtönlátogatáson (Forrás: képernyőfotó)

A büntetés-végrehajtási szolgálat felvette a kapcsolatot a belső nyomozói egységgel, amely tegnap kihallgatta a börtönőrt, és felmerült a gyanú, hogy másik négy női börtönőr is meg nem engedhető kapcsolatban állt ugyanazzal a fogollyal. Az ügy további részleteire hírzárlat van érvényben – írja az ujkelet.live.

A gyanúsított ügyvédje, Jáir Ochajon szerint ügyfelét fenyegetésekkel kényszerítették a kapcsolatra: ,,Maga a tény, hogy ügyfelemet bűncselekmény elkövetésének gyanújával hallgatták ki, abszurdum és súlyos ferdítés, annak fényében, hogy a biztonsági fogoly áldozata. Ez egy olyan ‘kapcsolat’, amelyet fenyegetésekkel kényszerítettek rá, amikor a fogoly nem hagyott neki más választást, és ténylegesen arra kényszerítette, hogy kapcsolatba lépjen vele. Egy ponton, amikor ügyfelem könyörgött neki, hogy hagyja abba, amit csinál, és engedje el, azzal fenyegetőzött, hogy bántja őt és családját, és tönkre teszi az életét”.

Az Ynetnews tudósítása szerint ezt a verziót az eddigi vizsgálat nem erősítette meg.

A büntetés-végrehajtási szolgálat közleménye szerint határozott lépések történtek, a foglyot ma reggel kihozták a cellájából, vádat emeltek ellene, majd magánzárkába szállították. Az elkülönítés végén szigorú büntetésekkel fog szembesülni. A Védelmi Minisztériummal és a Nemzetbiztonsági Minisztériummal kötött megállapodás értelmében a kötelező katonai szolgálat opció megszűnik a büntetés-végrehajtásnál. Az elmúlt évben több mint 1000 biztonsági őrt toboroztak, hogy a biztonsági börtönökben felváltsák a kötelező katonai szolgálatot teljesítőket.”

Itamar Ben Gvir nemzetbiztonsági miniszter pénteken azt mondta, a “szörnyű jelentés” azt bizonyítja, hogy a női katonákat nem lehet többé alkalmazni palesztin a biztonsági foglyok őrzésére.

A szóban forgó terrorista a Fatah mozgalommal áll kapcsolatban, több izraeli meggyilkolásában is részt vett, és életfogytiglani börtönbüntetést tölti a Ramonban, jelentette a Ynet.

[popup][/popup]