Nógrádi Gergely Madách-díjban részesült

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Madách-díjban részesült dr. Nógrádi Gergely. A legrangosabb vidéki alapítású díjat Fülöp Attila államtitkár és Skuczi Nándor vármegyei közgyűlési elnök adta át Frankel Zsinagóga főkántorának, aki világszerte koncertező művész, emellett ötvenhét könyv szerzője.

Nógrád Gergely a díjátadón (Fotó: MTI, Komka Péter)

Az idén hatvan éve alapított Madách Imre Díjat a kulturális, művészeti életben legeredményesebben tevékenykedő íróknak, zeneművészeknek, képzőművészeknek és színházművészeknek ítélik oda. A díjjal járó emlékplakettet korábban olyan tekintélyes művészek kapták meg, mint Jankovics Marcell, Lukács Margit, Keresztury Dezső, Kass János, Sinkovits Imre, Szinetár Miklós, Hubay Miklós, Ránki György, Berek Katalin, Koltai Róbert, Huszti Péter és Vámos László.

A budai Frankel Leó úti zsinagóga főkántora nagy sikert aratott köszönőbeszédével. Kiemelte: az elismerés mellett azt is a kivételes megbecsültség jelének tartja, hogy a Vármegyei Közgyűlés tagjai párthovatartozástól és világnézettől függetlenül, egyhangúlag ítélték meg számára a díjat. Hozzátette továbbá: a kitüntetés adományozása, személye révén, jelentőségteljesen szimbolizálja a többségi magyarság és a kisebbségi zsidóság harmonikus és gyümölcsöző együttélését. (mazsihisz.hu)

[popup][/popup]