Netanjau ellenfelével egyeztetett Kerry és Biden

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Egyre jobban mélyül a szakadék az Obama-adminisztráció és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök között: Joe Biden amerikai alelnök és John Kerry amerikai külügyminiszter Netanjahu riválisával, a szociáldemokrata Jichák Herzoggal egyeztetett a müncheni biztonságpolitikai konferencia alkalmából – számolt be erről vasárnap az izraeli sajtó.

netanjahuA nem hivatalos szombati találkozót az izraeli média a kormányzó, jobbközép Likudot vezető Netanjahuval szembeni sértésnek minősítette. Médiaértesülések szerint Biden és Kerry azt akarják elérni, hogy Netanjahu az előzetes tervekhez képest ne tartson beszédet a republikánus többségű amerikai kongresszus előtt március elején.

Az izraeli miniszterelnök tervei szerint mindössze két héttel a márciusban esedékes izraeli parlamenti választások előtt Washingtonba látogat.

Barack Obama amerikai elnök korábban elutasította, hogy a voksoláshoz ennyire közeli időpontban találkozzon Netanjahuval, és azzal indokolta döntését, hogy nem akar a választási kampány résztvevőjévé válni.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]