Netanjahu: Gantz az arab pártok támogatásával akar kormányt alakítani

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu távozóban lévő miniszterelnök szombaton figyelmeztetett annak lehetőségére, hogy a Kék-Fehért vezető Beni Gánc kisebbségi kormányt fog létrehozni az arab törvényhozók támogatásával. „Olyan vészhelyzettel állunk szemben, amely példátlan Izrael Állam történetében.”

„Van egy megállapodás a Kék-Fehér vezetői között, hogy kisebbségi kormányt hoznak létre az Egyesült Listával. Biztosra tudjuk, hogy ezt a döntést hozták,” állította a miniszterelnök a Likud törvényhozókkal tartott rendkívüli megbeszélésen.

„Egy [újabb] választás katasztrófa lenne, de az arab pártoktól függő kormány felállítása még nagyobb katasztrófa. Ez történelmi veszélyt jelent Izrael biztonságára. Súlyos csapást fog mérni Izrael biztonságára.”

Netanjahu azt is elmondta minisztereinek, hogy egy ilyen kormány az izraeli arab törvényhozókra fog támaszkodni, akiket azzal vádolt, hogy “a Palesztin Iszlám Dzsihád és a Hamász támogatói”.

„[Avigdor] Liberman [Jiszráel Beitenu]… megállapodást kötött velük. Egyikük sem tagadja. Nem engedhetjük, hogy ez megtörténjen.”

„Aktivizálnunk kell a közvéleményt, hogy azonnal megbuktassunk egy ilyen kormányt.”

Teljes cikk

[popup][/popup]