Netanjahu: “Bízom benne, hogy a települések annektálására néhány hónapon belül sor kerül”

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök egy evangéliumi szervezet rendezvényére készített előre rögzített beszédében vasárnap kijelentette, hogy bízik abban, hogy Trump elnök tiszteletben tartja azon ígéretét és elismeri Izrael szuverenitását Júdea és Szamária és a Jordán-völgy zsidó települései felett.

Netanjahu egy katonai ellenőrző posztot látogaat meg (ABIR SULTAN / REUTERS)

Mindeközben Jordánia külfödi vezetőknél lobbizik, hogy nyomást gyakoroljanak az alakulóban lévő izraeli kormányra, hogy ne vigyék előre az annektálás ügyét.

Netanjahu és a Kék-Fehér vezetője, Beni Gantz között a közelmúltban aláírt koalíciós megállapodás szerint július 1-jétől kezdve a miniszterelnök, a Trump-kormánnyal egyetértésben, megvitatásra bocsáthatja a kabinetben és szavazásra a kabinetben vagy a Kneszetben Júdea és Szamária egyes részeinek annektálását.

Netanjahu jóval a novemberi amerikai választások előtt előre akar lépni az annektálással, attól tartva, hogy Trump elnök veszíthet, és Joe Bidennel ennek megvalósítása lehetetlenné válna. Gantz ellenzi az egyoldalú annektálást, és azt reméli, hogy Netanjahu-kormányának tagjaként képes lesz megakadályozni.

„Évtizedek óta harcolok azokkal, akik meg akarják tagadni a zsidó nép évezredeken át tartó kapcsolatát hazánkkal” mondta Netanjahu a San Remó-i konferencia 100. évfordulója alkalmából tartott keresztény rendezvényen. „Büszkén mondom, hogy az évtizedekig tartó küzdelem gyümölcsözőnek bizonyult.”

Teljes cikk

Címkék:annektálás, Netanjahu, települések

[popup][/popup]