Netanjahu: Aki azt mondja ne lépjünk be Rafahba, azt mondja, hogy veszítsük el a háborút

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Binjámin Netanjahu miniszterelnök az ABC-nek adott interjúja egyik részletében – teljes anyagot ma teszik közzé – kritizálta azon felszólításokat, hogy Izrael kerülje el a katonai offenzívát Rafahban.

„Eljutunk a megmaradt Hamász terrorista zászlóaljakhoz Rafahban, ami az utolsó bástya” – mondta Netanjahu az ABC-nek.

„Azok, akik azt mondják, hogy semmilyen körülmények között ne lépjünk be Rafahba, alapvetően azt mondják, hogy veszítsük el a háborút. Hogy a Hamász ott maradjon” – tette hozzá, utalva többek között Egyiptom és Szaúd Arábia nyilatkozataira.

Megerősítve az izraeli médiában megjelent riportokat, Netanjahu kijelentette, hogy az izraeli hadsereg „biztonságos átjárást fog biztosítani a polgári lakosság számára” a Gáza legdélebbi városa elleni várható támadás előtt, elutasítva a „katasztrófától való félelmet”.

„A győzelem elérhető közelségben van. Megcsináljuk. Eljutunk a megmaradt Hamász terrorista zászlóaljakhoz és Rafahba, ami az utolsó bástya, de megcsináljuk… Úgy csináljuk, hogy közben biztonságos átjárást biztosítunk a polgári lakosság számára, hogy távozhassanak. Részletes tervet dolgozunk ki ennek érdekében. Mi ezt nem vesszük félvállról”.

Teljes cikk

[popup][/popup]